BernerCare is ontstaan op 18 December 2014, nadat Yvanka een noodkreet plaatste op Facebook, ivm de situatie van haar zieke Berner Yanco. Twee dames, Rosita en Ellen, pikten dit op en starten een spontane actie om dit gezin en de hond te helpen. 

Het werd een groot succes met een heel verwarmend kerstgevoel, de mooiste kerst ooit. 

BernerCare werd een geheime groep van donateurs. Iedereen wilde wel een steentje bijdragen. Er werd een mooi bedrag opgehaald en Yanco werd nog diezelfde maand met succes geopereerd. 

Toch wilden zij dit niet zomaar afsluiten en besloten om door te gaan als groep van donateurs om beertjes in nood te helpen wanneer de baasjes dat niet meer kunnen. Een aantal punten waren te verbeteren en zo ging het van geheime groep naar een besloten groep. Ook werd besloten om nieuwe mensen als medebeheerders aan te trekken want de werkzaamheden vooral achter de schermen konden zij niet meer met hun tweetjes aan. 

Gezien de groei van BernerCare in de afgelopen 2 jaar hebben wij er in April 2017 voor gekozen om BernerCare als een officiële stichting voort te zetten. 

Er zijn nieuwe bestuursleden toegetreden en gezamenlijk willen wij het succes van BernerCare voortzetten.  

Onze dank gaat uit naar de allereerste oprichters Rosita, Ellen en Yvanka. Zonder hun was BernerCare er niet geweest.

Tevens zouden wij niet kunnen doen wat wij doen zonder onze groep vrijwilligers en onze trouwe Facebook leden die inspringen zodra het nodig is.

Bedankt! 

© 2022 ANBI Stichting BernerCare. All Rights Reserved.