Update 22/12: 3.472 euro

Update 20/12: 3.335 euro

Update 19/12: 2.772 euro 

Dierenkliniek Kortenoord& Stichting BernerCare

Lieve Leden,

Dit keer vragen wij jullie misschien wel om het bijna onmogelijke!
Een hulpaanvraag voor “Samos”.
Een Bernerpup van een half jaar jong. Als je onderstaand verhaal leest heb je vast “Samos “ in je hart gesloten met zijn baasje die noodgedwongen om onze hulp en de hulp van Kortenoord vraagt.

In het kort…

“Samos “ een bernerpup van een half jaar jong , heeft ernstige subluxatie van de heup aan beide kanten. Dit is geconstateerd door Dierenarts Steven Schukking van Dierenkliniek Kortenoord in Wageningen. Ook is dit bevestigd en beoordeeld door Orthopeed Lorenzo Pillin van Spoedverwijskliniek voor Dieren in Barendrecht.
Spoed is vereist omdat deze operatie ( bekkenkanteling aan beide kanten) zo snel mogelijk uitgevoerd moet worden om een zo optimaal resultaat te krijgen.
Tot nu heeft Kliniek Kortenoord zorg gedragen voor de al gedane kosten, en is ook de Orthopeed Lorenzo Pillin bereidt gevonden om de kosten zo laag mogelijk te houden. De kosten van deze operatie zijn terug gebracht naar € 3000, –
Ivm overlijden is er geen contact met de fokker mogelijk.

Daarom is het tijd om nu de handen ineen te slaan en ervoor te zorgen dat het baasje van Samos nog een reden heeft om verder te gaan met zijn leven. Samos is echt het enige wat hij nog heeft.

Omdat het om een gigantisch bedrag gaat organiseren wij deze speciale “Kerstactie”.
BernerCare heeft al vaker bewezen dat jullie dit met ons samen kunnen waarmaken. Wij hopen samen met jullie dat we zo spoedig mogelijk Samos kunnen helpen aan zijn noodzakelijke operatie waarvan hij helemaal kan herstellen als het met spoed gebeurt. Toch kunnen wij dit pas toezeggen als we het benodigde bedrag hebben bereikt.
Laat je hart spreken en doneer aub voor “Samos”.
Vanuit Stichting Bernercare doneren we € 1000 als startkapitaal.
Nog € 2000,- te gaan.
Alle donaties zijn meer dan ontzettend welkom. Zoals jullie weten wordt er alleen aan de hulpverlener uitgekeerd zodat jullie er zeker van kunnen zijn dat de hulp op de juiste plaatst terecht komt. Verdere kosten zoals bv pijnstilling etc zullen gedragen worden door Kliniek Kortnoord.

Lees onderstaand verhaal en help ‘Samos en Marti’.
Bij deze vragen wij daarom het bijna onmogelijke mogelijk te maken. Kunnen wij rekenen op jullie steun?

Doneren mag ( heel graag zelfs) onder vermelding van ‘ Kerstspecial Samos ‘.
NL02RBRB0955789109 ( Stichting BernerCare)

Klachten van de hond
Samos heeft een ernstige subluxatie van de heup beiderzijds. Dit betekent dat hij ernstige heupdysplasie aan het ontwikkelen is. Dit zal zo ernstig worden dat er getwijfeld wordt aan een waardig bestaan voor Samos. Als hij zo spoedig mogelijk een bekkenkantelingsoperatie beiderzijds zal ondergaan, zal dit proces gestopt worden. Er wordt verwacht dat de operatie het probleem volledig oplost en Samos nog een mooi leven tegemoed gaat.

Het verhaal van Marti
Marti is een alleenstaande man van 69 jaar. Hij is zwakbegaafd en kan niet lezen/schrijven. Hij is erg zorgzaam en heeft een enorm hondenhart. Marti zit in een zware periode. Hij woonde met zijn oude moeder en zijn neef in een huisje, samen met hun hond Samos senior. Zijn moeder en neef zorgden voor de structuur die Marti nodig heeft om te leven, en Marti kon zorgeloos enorme afstanden wandelen met zijn geliefde Samos. Verder verzorgde hij zijn moeder met veel toewijding. Ook liet hij structureel de twee Berners van kennissen uit en zorgde hij voor de revalidatie van een van deze honden na 2 kruisband operaties. Een betere hondenoppas kan je je niet wensen!
Toen sloeg het noodlot toe. In de herfst van 2017 werd bij zijn neef uitgezaaide melanoom geconstateerd. Zijn neef begon aan een zwaar traject van chemokuren. Marti ondersteunde en verzorgde hem waar hij kon. Eind februari 2018 overleed zijn oude moeder en bleef Marti samenwonen met zijn zieke neef en Samos senior. Begin juni 2018 overleed zijn broer totaal onverwacht. In de tussentijd werd duidelijk dat er voor zijn neef geen behandelopties meer waren, en dat hij niet heel lang meer te leven had. Tot overmaat van ramp kreeg Samos senior aan het eind van de zomer van 2018 een zodanig ernstige hernia dat hij moest worden ingeslapen. Binnen een half jaar zou alles wat Marti lief was en structuur bood wegvallen. Dit was intens verdrietig en Marti was heel erg bang voor de toekomst
Omdat de neef van Marti heel goed begreep dat een hondje voor Marti van levensbelang was, heeft hij Marti een Berner pup kado gedaan, die (ook) de naam Samos kreeg. Kort daarna overleed ook Marti's neef. Marti is nu alleen op de wereld met Samos en heeft het heel erg zwaar. En dat was nog niet genoeg: kort geleden bleek dat de heupen van Samos erg slecht waren en dat er, om Samos te redden, een dubbele bekkenkantelingsoperatie nodig zou zijn. De kosten van de operatie en revalidatie zou Marti nooit kunnen dragen: hij staat onder bewindvoering en kan maar net rondkomen. Marti wil en kan geen afscheid nemen van Samos: het is immers een kado van zijn neef! En daarna zou hij echt niets meer hebben om voor te leven.
Hoeveel ellende kan een mens aan? Wat Marti het afgelopen jaar is overkomen, is te zwaar om te dragen. Kleine Samos is echt van levensbelang voor hem om hem door deze gitzwarte periode heen te trekken. We hopen zo dat we de operatie van Samos mogelijk kunnen maken, zodat Marti niet ook van deze grote kleine vriend afscheid moet nemen!

Kosten revalidatie Marti, het baasje van Samos is erg toegewijd en zorgzaam voor Samos en samen met Kortenoord hebben wij en zij er alle vertrouwen in dat Marti de instructies die zullen leiden naar goed herstel goed op zal volgen. De 'Berners ‘ uit bovenstaand verhaal zijn de Berners van Steven en Hester (dus van de dierenarts en zijn vriendin) en zij hebben zelf gezien hoe goed hij de revalidatie van onze wijlen Meneer heeft begeleid. Met zoveel liefde en geduld, we verwachten dat dat dus prima zal verlopen, als Samos Junior eenmaal geopereerd is.

Gaan wij samen deze uitdaging aan?
We houden jullie dagelijks op de hoogte!

Warme groet, Team BernerCare & Steven en Hester.

© 2018 Stichting BernerCare. All Rights Reserved.

BC - evenementen