UPDATE 18-01: 833 euro 

Kenzo is een nog hele jonge Bernersennen, bijna 9 maanden. Hij heeft nog niet kunnen genieten van zijn jonge leven. Hij kwam bij zijn baasje met al veel problemen. Parasieten zouden de boosdoeners zijn. De vele antibiotica kuren zorgden ervoor dat zijn darmwand niet goed meer werkt en het een strijd tegen de diarree werd. Na bloedonderzoek en een echo bleek dat de darm mobiliteit stil lag waardoor de kans op gisten en infecties groot zijn. Allergie voor zuivel, rund, kip en gras maken het wandelen erg moeilijk. De kosten lopen erg op door het speciale voer en meerdere onderzoeken. Dan wordt er een gezwel ontdekt aan zijn nek. Biopt genomen, gelukkig is het niet kwaadaardig en wordt het advies om het te verwijderen ter harte genomen.
Het gezwel kan niet volledig verwijderd worden omdat het door de spiermassa heen is gegroeid. Het gezwel is alsnog opgestuurd naar het laboratorium. Om kosten te besparen wordt er tegelijkertijd ook de castratie uitgevoerd.
Omdat Kenzo toch een beetje een zwakke weerstand heeft en ook aan de wond likt zodra hij de kans ziet( hij draagt een kraag) is de wond van de castratie ernstig ontstoken en volgen er regelmatig huisbezoeken door de nauw betrokken Dierenarts.
Het baasje is ten einde raad en heeft onze en jullie hulp ingeroepen.
We zijn in contact met de desbetreffende dierenarts. Deze heeft ons verzekerd dat Kenzo hiervan zal herstellen, zijn darmprobleem betekent dat hij altijd speciaal voer nodig heeft.

BernerCare wil graag de zorg voor Kenzo en baasje wat verlichten en vraagt daarom ook om jullie hulp. Jullie die al vaak hebben geholpen en hebben bewezen dat we samen sterk staan.
Het totaalplaatje van deze kosten zullen rond de €1900 zijn.
Een dezer dagen verwachten wij de mail van de dierenarts met de precieze kosten.

Voor deze actie start BernerCare met een bedrag van € 400.

Tags:
© 2020 ANBI Stichting BernerCare. All Rights Reserved.